Pianka truskawkowa na herbatnikach

0 (0 ocen)

Lekka i pyszna.

Składniki:

  • 70 dag truskawek (35 dag zmiksowanych i 35 dag pokrojonych w słupki)
    2 galaretki truskawkowe
    3 łyżeczki żelatyny
    125 ml kremówki lub jogurtu naturalnego
    50 dag sera białego z wiaderka
    2 opakowanie herbatników
    5 łyżek cukru pudru

Pianka truskawkowa na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wym. 25x30 cm wykładamy ciastkami.
  • 2. Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, studzimy. Truskawki mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy twarożek, ubitą śmietanę lub jogurt i miksujemy na gładką masę.
  • 3. Masę serową łączymy powoli z galaretką, wstawiamy do lodówki, gdy zaczyna tężeć dodajemy pokrojone truskawki i wylewamy na herbatniki, chłodzimy i dekorujemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy