70 dag truskawek (35 dag zmiksowanych i 35 dag pokrojonych w słupki)
2 galaretki truskawkowe
3 łyżeczki żelatyny
125 ml kremówki lub jogurtu naturalnego
50 dag sera białego z wiaderka
2 opakowanie herbatników
5 łyżek cukru pudru
Pianka truskawkowa na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę o wym. 25x30 cm wykładamy ciastkami.
2.Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, studzimy. Truskawki mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy twarożek, ubitą śmietanę lub jogurt i miksujemy na gładką masę.
3.Masę serową łączymy powoli z galaretką, wstawiamy do lodówki, gdy zaczyna tężeć dodajemy pokrojone truskawki i wylewamy na herbatniki, chłodzimy i dekorujemy
Komentarze