Pianka cytrynowo - agrestowa

0 (0 ocen)

Zapraszam na pyszne delikatne co nie co do kawki ...

Składniki:

  • -mleko skondensowane niesłodzone 500 mililitrów
    -galaretka agrestowa 1 opakowanie
    -galaretka cytrynowa 1 opakowanie
    -żelatyna 2 łyżeczki

Pianka cytrynowo - agrestowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, dodać łyżeczkę żelatyny dokładnie rozmieszać. Odstawić do przestudzenia.
    Przygotować dwie miseczki, do każdej wlać 250 mililitrów mleka. Ubijać mleko na wysokich obrotach miksera około 5 minut, dodać tężejącą galaretkę agrestową , ubijać jeszcze chwileczkę..
    Z galaretką cytrynową postępować tak samo. . Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć folią.
    Na środek tortownicy, wlać 3 łyżki agrestowej galaretki, następnie w wlać trzy łyżki galaretki cytrynowej.
    Do końca wlewać galaretki na przemian. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia . Przed podanie udekorować według własnego uznania .
    SMACZNEGO!!!!

Komentarze

Podobne przepisy