Pianka cytrynowo - agrestowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, dodać łyżeczkę żelatyny dokładnie rozmieszać. Odstawić do przestudzenia.
Przygotować dwie miseczki, do każdej wlać 250 mililitrów mleka. Ubijać mleko na wysokich obrotach miksera około 5 minut, dodać tężejącą galaretkę agrestową , ubijać jeszcze chwileczkę..
Z galaretką cytrynową postępować tak samo. . Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć folią.
Na środek tortownicy, wlać 3 łyżki agrestowej galaretki, następnie w wlać trzy łyżki galaretki cytrynowej.
Do końca wlewać galaretki na przemian. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia . Przed podanie udekorować według własnego uznania .
SMACZNEGO!!!!
Komentarze