Penne z sosem szpinakowym i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 2 filety z kurczaka
    1/2 kostki bulionowej warzywnej
    2 łyżki oliwy z oliwek
    250 g świeżego szpinaku
    1 łyżka masła czosnkowego
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki tartego żółtego sera
    Sól i pieprz
    Cukier
    Makaron penne

Penne z sosem szpinakowym i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z połowy kostki warzywnej i odrobiny oliwy sporządzić marynatę ,natrzeć nią filety z kurczaka ,owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotować sos i makaron.

    Szpinak opłukać ,osączyć ,drobno pokroić. Smażyć na maśle czosnkowym 5 min. Dolać szklankę wody ,doprawić odrobiną soli ,pieprzu i cukru. Gotować 15 min. Dodać śmietanę ,oraz starty ser. Zagotować.

    Penne ugotować w dużej ilości osolonej wody ,osączyć.

    Filety z kurczaka wyjąć z lodówki i usmażyć na suchej patelni do grillowania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy