Najlepszy letni makaron ze świeżymi truskawkami i prażonymi wiórkami kokosowymi. Cudowne połączenie smaków! To jakby deser jeść na obiad, marzenie - i syte i pyszne ;)
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
100 g makaronu penne
10 dużych truskawek
50 ml śmietanki 30%
1 łyżka masła
1 łyżka cukru
2 czubate łyżki wiórek kokosowych
Penne truskawkowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron penne ugotować według przepisu na opakowaniu.
Truskawki umyć, osuszyć, pokroić w półplasterki.
2.Na patelni rozpuścić masło, wsypać cukier i wiórki kokosowe, krótko smażyć cały czas przy tym mieszając. trzeba uważać ponieważ szybko nabierają złotego koloru. Przełożyć na talerzyk.
3.Na patelnię wlać śmietankę, dodać wiórki i makaron, chwilę podgrzewać. Dodać truskawki, już nie podgrzewać, wymieszać. Od razu podawać.
Komentarze