Penne truskawkowo-kokosowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Najlepszy letni makaron ze świeżymi truskawkami i prażonymi wiórkami kokosowymi. Cudowne połączenie smaków! To jakby deser jeść na obiad, marzenie - i syte i pyszne ;)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g makaronu penne
    10 dużych truskawek
    50 ml śmietanki 30%
    1 łyżka masła
    1 łyżka cukru
    2 czubate łyżki wiórek kokosowych

Penne truskawkowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron penne ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Truskawki umyć, osuszyć, pokroić w półplasterki.
  • 2. Na patelni rozpuścić masło, wsypać cukier i wiórki kokosowe, krótko smażyć cały czas przy tym mieszając. trzeba uważać ponieważ szybko nabierają złotego koloru. Przełożyć na talerzyk.
  • 3. Na patelnię wlać śmietankę, dodać wiórki i makaron, chwilę podgrzewać. Dodać truskawki, już nie podgrzewać, wymieszać. Od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy