Penne con tonno

0 (0 ocen)

  • 20 min

Często wracając do domu późno, nie ma czasu na przygotowanie skomplikowanego dania. Ten makaron, jest szybki, tani i przepyszny.

  • 20 min

Składniki:

  • około 300 g makaronu penne
    3 jajka
    puszka tuńczyka (w sosie własnym lub w oleju roślinnym)
    5 łyżek jogurtu naturalnego
    przyprawy do smaku

Penne con tonno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Penne con tonno 1. Jajka rozmącamy. Dodajemy tuńczyka, przyprawy i mieszamy.
  • Penne con tonno 2. Gotujemy makaron około 2 minut mniej niż podane jest na opakowaniu. Następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i chwilkę podsmażamy.
  • Penne con tonno 3. Następnie wlewamy masę jajeczną i podgrzewać około 2-3 min.

Porady

Można podawać jako danie główne lub dodatek do dania głównego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy