Pekinka faszerowana pasztetem

  • wyświetlono: 142 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kremowy pasztet z kaczki w chrupiących listkach kapusty pekińskiej.

Kasja1986
  • 6 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

połowa kapusty pekińskiej

nadzienie:
około 500 g ugotowanego mięsa, upieczonego lub uduszonego - użyłam resztek ze świąt
100 g masła
połowa czerwonej cebuli
papryka chili
sól ziołowa
pieprz ziołowy
pieprz kolorowy
gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania przepisu:

Pekinka faszerowana pasztetem

  • 1. Mięso przekładamy do malaksera.
    Do rondelka przekładamy masło, posiekaną cebulę i chili, podgrzewamy, aż masło się roztopi.

    Roztopione masło wlewamy do mięsa i miksujemy, aż uzyskamy gładką masę. Pasztet doprawiamy do smaku przyprawami.

    Listki kapusty pekińskiej rozkładamy, środkowe malutkie listki wycinamy.

    Liście smarujemy pasztetem, zwijamy tak by znów otrzymać kształt całej kapusty. Kapustę owijamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny.

    Przed podaniem kapustę odwijamy z folii i kroimy w plastry.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pekinka

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą

Surówka ze zdrową rzeżuchą i szczypiorkiem

Jajka faszerowane

Dodane przez: Magda0280

Jajka faszerowane

Szybka, pyszna i efektowna przystawka!

jajka faszerowane sardynkami

Dodane przez: ewaeu

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane sardynkami.

image-0ec86a0

Dodane przez: kuchcik89

Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki są świetną...

Faszerowane jajka

Dodane przez: dusiowa

Jajka faszerowane

Klasyczne faszerowane jajka nie...

Marchewki faszerowane wiosenną sałatką

Dodane przez: PolskaGotuje

Faszerowane marchewki

Faszerowane marchewki z ciasta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE