Patison z piersią z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kurczak jest pyszny pod każdą postacią.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z piersi kurczaka: 1 sztuka
    - patisony: 3 sztuki
    - marchewka: 2 sztuki
    - koper: 0.5 pęczka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 2 łyżki

Patison z piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet pokroić w kostkę, obsmażyć na patelni.
  • 2. Dodać starte na tarce(na dużych oczkach)patisony i marchewkę. Warzywa chwilę obsmażyć.
  • 3. Wszystko podlać niewielką ilością wody, dodać kostkę
    rosołową, posiekany koper i pietruszkę.Dusić pod przykryciem pół
    godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy