Pasztet rybny

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -500 g filetów z morszczuka lub mintaja
    -2 jajka
    -1 czerstwa bułka
    -pół cebuli
    -250 ml mleka
    -500 g masła
    -50 g chrzanu
    -50 g rodzynek
    -2 łyżki oleju
    -sól
    -pieprz

Pasztet rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę szklimy na łyżce oleju. Bułkę namaczamy na kilka minut w mleku i dokładnie odciskamy. Rybę wraz z cebulą i odciśniętą bułką mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Powstałą masę mieszamy z chrzanem i rodzynkami, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Formę do pieczenia smarujemy pozostałym olejem i wypełniamy masą pasztetową. Formę z wyrównanym pasztetem wkładamy do głębszej blaszki, wypełnionej wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy