Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!
30 min
Dla 1 osoby
Składniki:
-500 g filetów z morszczuka lub mintaja
-2 jajka
-1 czerstwa bułka
-pół cebuli
-250 ml mleka
-500 g masła
-50 g chrzanu
-50 g rodzynek
-2 łyżki oleju
-sól
-pieprz
1.Posiekaną cebulę szklimy na łyżce oleju. Bułkę namaczamy na kilka minut w mleku i dokładnie odciskamy. Rybę wraz z cebulą i odciśniętą bułką mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Powstałą masę mieszamy z chrzanem i rodzynkami, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Formę do pieczenia smarujemy pozostałym olejem i wypełniamy masą pasztetową. Formę z wyrównanym pasztetem wkładamy do głębszej blaszki, wypełnionej wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 30 minut.
Komentarze