Pasztet jaglany

  • wyświetlono: 820 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Okazuje się, że z kaszy jaglanej można zrobić również pasztet

ciasto
  • 30min

Składniki

- 1 szkl kaszy jaglanej
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 100 g boczku
- 1 jajko
- sól, pieprz
- bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet jaglany

  • pasztet jaglany z ogórasem1. Kaszę jaglana przełożyć do sitka i przelać zimną wodą. Wrzucić do garnka, zalać 2,5 szkl. wrzątku. ugotować na sypko, ostudzić. Boczek, pieczarki i cebulę pokroić w kostkę. Na patelnię na łyżce oleju (jeśli chudy)podsmażyć boczek, dodać cebulę, a następnie pieczarki. Składniki połączyć z kaszą, dodać jajko, doprawić do smaku. Jeśli masa jest rzadka, dodać bułkę tartą ( u mnie 1 łyżka). Przełożyć do formy keksowej, uklepać. Piec w 180 C prze około 1 godz.

Porady

Kaszę po ugotowaniu trochę rozdrobnić.
Zamiast boczku można dodać 1 marchewkę starta na tarce jarzynowej

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzukasza jaglanaPasztet

Komentarze

Podobne przepisy

pasztet z żurawiną

Dodane przez: lenian

Pasztet

domowy pasztet z żurawiną

Sylwia Szerszeń

Dodane przez: sylwin03

Pasztet

domowy pyszny wilgotny pasztet

pasztet

Dodane przez: beatkaa153

Pasztet

Coś do pieczywa.

Pasztet wielkanocny

Dodane przez: mysza75

Pasztet wielkanocny

Delikatny pasztet który rozpływa...

Pasztet

Dodane przez: PolskaGotuje

Pasztet

Przepis na pasztet dostałam od...

pasztet

Dodane przez: katarzynka455

Pasztet

Zwykły ale smaczny.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE