Paszteciki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś szybkiego na obiad

  • 30 min

Składniki:

  • Przepis na naleśniki :
    - 1 szklanka mleka
    - 1 szklanka wody
    - 5 jaj
    - 3 łyżki oleju
    - 2 szklanki mąki
    - szczypta soli
    Przepis na farsz :
    - mięso drobiowe ( najlepiej gotowane dzień wcześniej z zupy :
    - 1 łyżka vegety
    - sól , pieprz do smaku
    - 1 cebula

Paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki smażyć bez tłuszczu na bardzo rozgrzanej patelni .
    Podsmażyć cebulę na oleju , dodać mięso drobiowe ,vegetę , sól , pieprz i wymieszać , smażyć jeszcze 5 minut .Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy w paszteciki . Roztrzepujemy 2 jajka i obtaczamy w nich paszteciki i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy po jednej i po drugiej stronie około 2 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy