Pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pasta z wędzonej makreli, suszonych pomidorów, pora oraz prażonego słonecznika. Zdrowy i szybki przepis na śniadanie lub kolację.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1. 1 szt. wędzonej makreli
    2. ½ małego pora naciowego
    3. 3 -4 suszone pomidory
    4. 1 ½ łyżki uprażonego słonecznika
    5. 1 -4 łyżki majonez do smaku
    6. Natka pietruszki
    7. Sól i pieprz do smaku

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy mięso makreli na małe kawałeczki widelcem.
    2. Pora i suszone pomidory kroimy na drobne kawałeczki.
    3. Natkę pietruszki drobno siekamy.
    4. Wszystkie przekładamy do miseczki: makrelę, por, ziarna słonecznika, suszone pomidory i natkę pietruszki i dodajemy majonez.
    5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    6. Odstawiamy do lodówki na 10-15 min, aby smaki się ‘przegryzły’ ze sobą

Komentarze

Podobne przepisy