Pasta z wędzoną makrelą

0 (0 ocen)

Pastę z wędzonej makreli najczęściej przyrządzam z jajkami i majonezem, stanowi doskonały dodatek do pieczywa.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1 makrela wędzona
    Pół pęczka szczypiorku
    2-3 łyżki majonezu sałatkowego
    Sól, pieprz

Pasta z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzoną makrelę oczyszczamy z ości, lekko rozdrabniamy, ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek płuczemy, drobno siekamy, wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, pastę podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy