Pasta z tuńczyka w krucho - pikantnych babeczkach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pasta z tuńczyka i pikantne babeczki to fajna przekąska która zasmakowała gościom.

  • 60 min

Składniki:

  • Na ciast; 250 gr.mąki,1 jajko,2 łyżki wody,nie całe pól łyżeczki soli ,pieprzu mielonego do smaku,1/3 łyżeczki majeranku ,125 gr .masła,
    Farsz;1 puszka tuńczyka 160 gr w sosie własnym,1/2 puszki kukurydzy, 1 ogórek konserwowy większy,połówka średniej cebuli czerwonej,1 serek paprykowy do chlebka,sól,pieprz do smaku.
    Sposób wykonania;mąkę wsypać do miski dodać jajko,wodę,majeranek ,miękkie masło ,soli i pieprzu do smaku.Zagnieść ciasto i wstawić na 20 min do lodówki,schłodzone ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wykroić kółka ,wyciętymi kółkami wylepiamy foremki.Pieczemy około 20 min.Studzimy.

Pasta z tuńczyka w krucho - pikantnych babeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta; tuńczyka mieszamy z serkiem dodajemy kukurydze,pokrojony drobniutko ogórek i cebulkę .Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotową pastą wypełniamy babeczki,dekorujemy listkiem zielonej pietruszki i kleksem z serka paprykowego.

Porady

zamiast serka paprykowego można użyć majonezu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy