Pasta z tuńczyka i pikantne babeczki to fajna przekąska która zasmakowała gościom.
60 min
Składniki:
Na ciast; 250 gr.mąki,1 jajko,2 łyżki wody,nie całe pól łyżeczki soli ,pieprzu mielonego do smaku,1/3 łyżeczki majeranku ,125 gr .masła,
Farsz;1 puszka tuńczyka 160 gr w sosie własnym,1/2 puszki kukurydzy, 1 ogórek konserwowy większy,połówka średniej cebuli czerwonej,1 serek paprykowy do chlebka,sól,pieprz do smaku.
Sposób wykonania;mąkę wsypać do miski dodać jajko,wodę,majeranek ,miękkie masło ,soli i pieprzu do smaku.Zagnieść ciasto i wstawić na 20 min do lodówki,schłodzone ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wykroić kółka ,wyciętymi kółkami wylepiamy foremki.Pieczemy około 20 min.Studzimy.
Pasta z tuńczyka w krucho - pikantnych babeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pasta; tuńczyka mieszamy z serkiem dodajemy kukurydze,pokrojony drobniutko ogórek i cebulkę .Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotową pastą wypełniamy babeczki,dekorujemy listkiem zielonej pietruszki i kleksem z serka paprykowego.
Komentarze