Pasta z awokado i zielonego groszku

  • wyświetlono: 220 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna pasta kanapkowa w prawdziwie wiosennym kolorze.

moje zdjęcie1
  • 3 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

awokado 1 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól himalajska 1 szczypta
pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z awokado i zielonego groszku

  • 1. Dojrzałe awokado obrać, usunąć pestkę i wrzucić do miski. Dodać odsączony z zalewy groszek. Rozgnieść awokado i groszek tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać z ulubionym pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

awokadogroszekpasta kanapkowa

Komentarze

Podobne przepisy

image-1x8nndq

Dodane przez: Ewelina Marcin

Koperkowa pasta z zielonego groszku

Mocno zielona, warzywna pasta...

Pasta z zielonego groszku.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pasta z zielonego groszku, sera żółtego i...

Taka pasta na kanapki jest bardzo...

Pasta z jajek i awokado

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Pasta z jajek i awokado

Jest to kolejna pasta, która za...

Pasta z awokado

Dodane przez: joanna30

Pasta z awokado i orzechów

Pyszna, zdrowa, idealna z chrupiącą...

image-1xi5ai2

Dodane przez: Ewelina Marcin

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków...

Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów...

image-02n45fv

Dodane przez: k_marysia

Cytrynowa pasta z zielonego groszku

Zdrowa, lekka, orzeźwiająca i przepyszna!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE