Pasta z awokado i zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta kanapkowa w prawdziwie wiosennym kolorze.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • awokado 1 sztuka
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    czosnek 1 ząbek
    sok z cytryny 1 łyżeczka
    sól himalajska 1 szczypta
    pieprz czarny do smaku

Pasta z awokado i zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe awokado obrać, usunąć pestkę i wrzucić do miski. Dodać odsączony z zalewy groszek. Rozgnieść awokado i groszek tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać z ulubionym pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy