Pasta z zielonego groszku i awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna lekko słodka pasta z awokado, zielonego groszku z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Pysznie smakuje na chrupiącym, świeżym pieczywie !

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka świeżego lub mrożonego zielonego groszku
    Bardzo dojrzałe awokado
    1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
    łyżeczka czosnku niedźwiedziego (możecie użyć też świeżego czosnku)
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z zielonego groszku i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony wcześniej zielony groszek podsmażamy a oliwie z oliwek lub oleju ( jeśli będziecie używać świeżego czosnku to podsmażcie go na patelni razem z groszkiem). Podsmażony groszek przekładamy do blendera. Dodajemy awokado i przyprawy. Miksujemy (zależnie od preferencji możecie zmiksować na gładką pastę lub zostawić taką z kawałkami). Pasta najlepiej smakuje na świeżym chrupiącym pieczywie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować