Pasta serowa z miętą i pieprzem cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pasta do smarowania pieczywa świetnie smakuje zwłaszcza latem, kiedy orzeźwienie mile widziane jest również na talerzu.
Pastę zrobimy w pięć minut... pewnie w podobnym tempie zniknie, ale naprawdę warto, jest pyszna.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g sera homogenizowanego lub innego białego, który lubimy ( świetnie smakuje z twarogiem lub serkiem wiejskim)
    śmietana kremowa do smaku
    sól z młynka i pieprz cytrynowy do smaku
    garść świeżych liści mięty

Pasta serowa z miętą i pieprzem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekane drobno liście mięty dodajemy do sera homogenizowanego i przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Aby uzyskać ulubioną przez nas konsystencję pasty dodajemy słodką śmietankę. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy