Pasta z serka naturalnego z dodatkiem orientalnej, warzywnej potrawki oraz aromatycznych prażonych orzeszków ziemnych. Pasta idealna na kanapki, a także jako farsz np. do naleśników.
35 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
400 g serka naturalnego 7,5% tłuszczu
70 g prażonych orzechów ziemnych
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 – 2 łyżki soku z cytryny
sól do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
Potrawka:
150 g oczyszczonej cukinii
150 g oczyszczonej zielonej papryki
100 g obranej białej cebuli
70 g kapusty pekińskiej
2 łyżki masła
1 kopiasta łyżeczka przyprawy curry w proszku
1 łyżeczka całych nasion kminku
szczypta pieprzu cayenne
Pasta serowa z warzywami i prażonymi fistaszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozpuścić masło, dodać pokrojone w kostkę cukinię i paprykę oraz posiekane – cebulę i kapustę. Wsypać curry, kminek i pieprz cayenne – składniki smażyć 10 min, a następnie wystudzić.
2.Do miski przełożyć serek, dodać przygotowaną potrawkę, wsypać orzechy i zieleninę, wlać sok z cytryny – całość dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem cytrynowym.
Komentarze