Pasta serowa z warzywami i prażonymi fistaszkami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pasta z serka naturalnego z dodatkiem orientalnej, warzywnej potrawki oraz aromatycznych prażonych orzeszków ziemnych. Pasta idealna na kanapki, a także jako farsz np. do naleśników.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g serka naturalnego 7,5% tłuszczu
    70 g prażonych orzechów ziemnych
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 – 2 łyżki soku z cytryny
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku

    Potrawka:
    150 g oczyszczonej cukinii
    150 g oczyszczonej zielonej papryki
    100 g obranej białej cebuli
    70 g kapusty pekińskiej
    2 łyżki masła
    1 kopiasta łyżeczka przyprawy curry w proszku
    1 łyżeczka całych nasion kminku
    szczypta pieprzu cayenne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta serowa z warzywami i prażonymi fistaszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta serowa z warzywami i prażonymi fistaszkami 1. W garnku rozpuścić masło, dodać pokrojone w kostkę cukinię i paprykę oraz posiekane – cebulę i kapustę. Wsypać curry, kminek i pieprz cayenne – składniki smażyć 10 min, a następnie wystudzić.
  • Pasta serowa z warzywami i prażonymi fistaszkami 2. Do miski przełożyć serek, dodać przygotowaną potrawkę, wsypać orzechy i zieleninę, wlać sok z cytryny – całość dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem cytrynowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować