Pasta rybno - jajeczna z cebulką i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dzisiaj zapraszam na połączenie makreli i jajek, których smak wzbogacają czarne oliwki, koperek oraz czerwona cebulka. Pasta jest doskonałym smarowidłem do świeżego pieczywa, ale możemy ją wykorzystać także jako farsz do jajek, naleśników lub dodatek do lekkich, jaglanych placuszków.

  • 20 min

Składniki:

  • - makrela wędzona
    - 2 jajka
    - 1 mała cebula czerwona
    - czarne oliwki
    - mały pęczek koperku
    - 1 spora łyżka majonezu
    - szczypta ostrej papryki
    - sól i pieprz do smaku

Pasta rybno - jajeczna z cebulką i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, przekładamy do blendera, dodajemy ostudzone jajka oraz majonez i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę. Następnie dodajemy pokrojone drobno oliwki, czerwoną cebulkę i posiekany koperek, doprawiamy do smaku ostrą papryką, solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy i gotowe! :) Życzę smacznego! :)

Komentarze

Podobne przepisy