Pasta jajeczno-serowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pasta pojawiająca się na moim stole nie tylko od święta. Mój mąż ją uwielbia, również z dodatkami, np. szynką.

  • 20 min

Składniki:

  • - 6-7 jajek,
    - ok. 375 g sera żółtego,
    - 1-2 dymki,
    - średni słoiczek majonezu,
    - sól,
    - pieprz.

Pasta jajeczno-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować jajka na twardo, zostawić do ostygnięcia, po czym obrać.
  • 2. Jajka i ser zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Dymki drobno posiekać.
  • 3. Połączyć jajka, ser, dymki. Dodać majonez (ilość zależnie od gustu).
  • 4. Wymieszać składniki doprawiając solą i pieprzem do smaku.

    SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy