Pasta jajeczna z rzodkiewką i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kolację lub śniadanie.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 pęczek rzodkiewek
    2 łyżki rzeżuchy
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    Sól, pieprz

Pasta jajeczna z rzodkiewką i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Z rzodkiewek odkrawamy końcówki, myjemy, a następnie trzemy na małych oczkach tarki. Następnie dodajemy do jajek i rzodkiewki posiekaną rzeżuchę, majonez i jogurt, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy