Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

Pasta jest pyszna i błyskawiczna, przygotowanie jej to dosłownie kilkanaście minut razem z gotowaniem jajek. Naprawdę warto, będzie pyszne śniadanie!

Składniki:


  • 3 jajka
    ½ łyżeczki curry
    1 łyżka pokrojonych rodzynek
    1 łyżka posiekanej natki
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 płaska łyżka majonezu
    pieprz

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na półtwardo, ok 4–5 minut jeśli chcemy luźniejsze żółtko lub 7 minut, wtedy żółtko będzie prawie całkowicie ścięte (ja lubię właśnie takie). Jeszcze gorące obieramy ze skorupki i przekładamy do miseczki.
    Jajko rozgniatamy widelcem, pozostawiając je w większych kawałkach. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy pieprzem. Jeszcze lekko ciepłą pastę rozkładamy na ulubionym pieczywie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy