Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka, nie droga ,pyszna pasta jajeczna.Ze świeżutkim pieczywem smakuje wyśmienicie .

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki;6 jajek,3 łyżki majonezu,1 łyżeczka musztardy,sól ,pieprz do smaku ,trochę pokrojonej rzodkiewki,można dodać pokrojonego szczypiorku ale ja robię bez szczypiorku.

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania; Jajka gotuje na twardo ze szczyptą soli ,wtedy jajka nie pękają,Po ugotowaniu jajka zalewam zimną wodą wtedy łatwiej się je obiera.Po obraniu jajka ścieram na tarce grube oczka lub ugniatam widelcem, mieszam z majonezem i musztardą dodje pokrojonej rzodkiewki, doprawiam pieprzem i solą do smaku..

Porady

Do pasty można również dodać pokrojonej cebulki, czy szyneczki pokrojonej w kosteczkę,

Komentarze

Podobne przepisy