Pascha Wielkanocna Urszuli

  • wyświetlono: 834 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ciasto jest tradycją na Wielkanocnym stole u mojej babci, później u mamy i u mnie.

Świeca Urszula
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki


- mleko letnie: 2 litry
- śmietana 18 %: 0.4 litra
- jaja kurze świeże: 5 sztuk

- masło-kostka: 1 opakowanie
- cukier waniliowy opakowanie: 1 opakowanie
- bakalie posiekane: 20 dekagramów

Sposób przygotowania przepisu:

Pascha Wielkanocna Urszuli

  • pascha1. Mleko, śmietanę, cukier i jajka ( ubić) zagotować. Gotować dotąd aż powstanie ser. Odcedzić. Wystudzić. Następnie w mikserze zmiksować masło do tego dodać wystudzony ser i jeszcze miksować do uzyskania masy, dodać bakalie, wymieszać i zalać do formy w celu zastygnięcia. Po wyjęciu z formy udekorować według uznania.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wielkanockonkurs_wielkanocnywiosnakuchnia polska

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ms5jk5

Dodane przez: Magster

PASCHA

Jest to moja pierwsza pascha nieco...

Pascha

Dodane przez: adela7

Pascha

Bez paschy nie wyobrażam sobie...

Śmietankowa pascha

Dodane przez: Jaga85

Śmietankowa pascha

Nie wyobrażam sobie świąt bez słodkich...

Pascha straciatella

Dodane przez: Jaga85

Pascha straciatella

To pyszny, wielkanocny deser dla...

Pascha

Dodane przez: kasiunia

Pascha

Smak tej paschy jest niepowtarzalny....

Pascha z bakaliami

Dodane przez: kada

Wielkanocna pascha ze śliwkami kalifornijskimi...

Znakomity deser na świąteczny czas....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE