Pascha Wielkanocna Urszuli

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciasto jest tradycją na Wielkanocnym stole u mojej babci, później u mamy i u mnie.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mleko letnie: 2 litry
    - śmietana 18 %: 0.4 litra
    - jaja kurze świeże: 5 sztuk

    - masło-kostka: 1 opakowanie
    - cukier waniliowy opakowanie: 1 opakowanie
    - bakalie posiekane: 20 dekagramów

Pascha wielkanocna urszuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pascha 1. Mleko, śmietanę, cukier i jajka ( ubić) zagotować. Gotować dotąd aż powstanie ser. Odcedzić. Wystudzić. Następnie w mikserze zmiksować masło do tego dodać wystudzony ser i jeszcze miksować do uzyskania masy, dodać bakalie, wymieszać i zalać do formy w celu zastygnięcia. Po wyjęciu z formy udekorować według uznania.

Komentarze

Podobne przepisy