Pascha wielkanocna

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Na Święta Wielkanocne pascha jest obowiązkowa.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 litr mleka
    śmietana kubek ( 400g 18% )
    4 jajka
    1 łyżka cukru
    200 g masła
    bakalie ( migdały, orzechy, rodzynki , żurawina )

Pascha wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować. Śmietanę wymieszać z jajkami i cukrem .Wlać do gotującego się mleka. Pozostawić do wystygnięcia. Powstały twarożek wyłożyć na sito.
    Masło spienić i dodawać stopniowo twarożek. Dokładnie połączyć składniki
    ( można dodać jeszcze cukru, ale nie koniecznie ; można dodać bakalie, ale ja wolę gładką masę ).
    Masę przełożyć do salaterki wyłożonej folią spożywczą.
    Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.
    Następnie wyłożyć na talerz i udekorować. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy