Parówki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -parówki
    -ciasto francuskie
    -jajko

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki lekko podgrzewamy. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok. 5 cm. Na cieście układamy parówkę i zawijamy. Zawiniętą nacinamy w równych odstępach (uważając, by nie przeciąć do samego końca). Zawijamy tworząc koło, a końce spinamy wykałaczką. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika (180 stopni) na ok. 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy