PANKEJKI z sosem z białej czekolady i pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pankejki z białą czekoladą, pomarańczą i żurawiną.

  • 20 min

Składniki:

  • placki:
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1,5 szklanki mleka
    75 g masła (przed dodaniem do ciasta musi być rozpuszczone)
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżeczki cukru
    1 szczypta soli
    sos:
    1/2 tabliczki białej czekolady
    sok z 1/2 pomarańczy
    skórka otarta z 1 pomarańczy
    1-2 łyżeczki płatków suszonej żurawiny

Pankejki z sosem z białej czekolady i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. placki:
    Wszystkie składniki mieszamy na gładkie gęste ciasto i smażymy na rozgrzanej patelni.
    sos:
    Czekoladę rozpuszczamy z sokiem pomarańczowym, dodajemy otartą skórkę z pomarańczy. Sosem polewamy pankejki i posypujemy żurawiną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy