Pyszne i szybkie coś na ząb, idealna przekąska dla niezapowiedzianych gości.
45 min
Składniki:
2 opakowania boczku wędzonego w plastrach
około 3 ogórki konserwowe
4 duże kawałki papryki marynowanej
mała kostka sera żółtego np. gouda
2 jajka
bułka tarta
olej
Oszukane sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki paprykę i ser kroimy w paski, na każdy plaster boczku układamy wcześniej pokrojoną paprykę ogórek i ser (po jednym pasku każdego), zwijamy (ja brałam po dwa plasterki boczku układałam jeden nad drugim tak aby tworzyły szerszy kawałek) następnie każdą roladkę obtaczamy w rozkłóconych jajkach następnie w bułce tartej i obsmażamy na oleju na złoty kolor.
Porady
Podajemy świeżo usmażone gdyż takie są najsmaczniejsze.
Komentarze