Oszukane sajgonki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne i szybkie coś na ząb, idealna przekąska dla niezapowiedzianych gości.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 opakowania boczku wędzonego w plastrach
    około 3 ogórki konserwowe
    4 duże kawałki papryki marynowanej
    mała kostka sera żółtego np. gouda
    2 jajka
    bułka tarta
    olej

Oszukane sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki paprykę i ser kroimy w paski, na każdy plaster boczku układamy wcześniej pokrojoną paprykę ogórek i ser (po jednym pasku każdego), zwijamy (ja brałam po dwa plasterki boczku układałam jeden nad drugim tak aby tworzyły szerszy kawałek) następnie każdą roladkę obtaczamy w rozkłóconych jajkach następnie w bułce tartej i obsmażamy na oleju na złoty kolor.

Porady

Podajemy świeżo usmażone gdyż takie są najsmaczniejsze.

Komentarze

Podobne przepisy