Omlet po hiszpańsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten przepis dostałam od znajomej

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jajek,2 cebule,2 pomidory,1 papryka czerwona,ząbek czosnku,1łyżeczka posiekanego szczypiorku1 łyżka oleju,1 łyżka masła,szczypta papryki,sól,pieprz.

Omlet po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany olej włożyć cebulę pokrojoną w krążki i smażyć 5 minut,dodać rozgnieciony czosnek,pokrojone w kostkę pomidory i paprykę.Przyprawić solą ,pieprzem i smażyć 5 minut.Posypać pokrojonym szczypiorkiem i smażyć 1 minutę,odstawić i trzymać w cieple.Jaja wybić do miski,roztrzepać i przyprawić.Na drugiej patelni rozgrzać masło,wlać jaja i smażyć przez 1 minutę,warzywa wyłożyć na omlet i zapiekać przez 2 minuty.

Porady

Z podanych składników można zrobić jeden duży omlet lub 4 mniejsze.Na jeden omlet przypadają 2 jajka.

Komentarze

Podobne przepisy