Niemiecka tarta czekoladowa z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie produkty sypkie połączyć razem. Wymieszać mikserem razem z olejem, żółtkami i cukrem oraz cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywno, delikatnie połączyć z przygotowanym ciastem.
2.Jabłka obrać i pokroić w sporą kostkę. Formę do tarty wysmarować masłem lub margaryną i wysypać tartą bułką.
3.Wyłożyć połowę ciasta, a na nią pokrojone jabłka. Posypać uprzednio namoczonymi rodzynkami, cynamonem i wiórkami kokosowymi. Nałożyć na wierzch resztę ciasta.
4.Piec około 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C. Kiedy tarta przestygnie, posypać cukrem pudrem lub ewentualnie przyozdobić polewą czekoladową.
Komentarze