Tarta czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy spod do tarty:
Wszystkie składniki muszą być zimne. Mąkę i cukier przesiewamy. Dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy ciasto. Gotowe owijamy folią i schładzamy w lodówce przez 20 minit.
2.Formę do tarty o średnicy 23 cm smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy formę. Ciasto nakluwamy widelcem. Następnie ciasto schładzamy ponownie w lodówce. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik. Ustawiamy 180 stopni funkcją góra dół. Pieczemy 20 minut.
3.Upieczone ciasto chwilę schładzamy. Przygotowujemy masę. Do garnka wlewamy 250 ml mleka, a do osobnej miski mieszamy 2 puddingi oraz cukier i 150 ml mleka. Gdy mleka się zagotuje wlewamy do niego zawartość z miski i bardzo energicznie mieszamy przez 2-3 minuty. Gotową masę przelewamy na spód tarty. Posypujemy posypką.
Komentarze