Naleśnikowe parówki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Od najmłodszych lat przygotowywałam takie naleśniki z mamą.

  • 30 min

Składniki:


  • 1 opakowanie parówek (ok 10 szt)
    pół kostki żółtego sera
    Ciasto naleśnikowe:
    0,5 kg mąki
    1 jajko
    1/2 szkl. mleka
    ok 1/2 szkl. wody
    sól, cukier

Naleśnikowe parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przesianej mąki dodać jajko i mleko, szczyptę soli i cukru, rozmieszać na puszystą masę, dodawać wodę do odpowiedniej gęstości ciasta (gęstość średniej śmietany). Usmażyć cienkie naleśniki. Na naleśnika położyć 2 plasterki sera oraz parówkę, zawijać. Można jeść tak przygotowane lub dodatkowo zapiec w piekarniku.

Porady

Najlepiej smakują z mizerią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy