Naleśniki z warzywami

0 (0 ocen)

Wytrawna wersja naleśników.

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki wody
    1 szklanka mąki pszennej
    1 jajko

    Nadzienie:
    1 marchewka
    1 pietruszka korzeń
    1 średni pomidor
    kilka gałązek świeżego koperku

    plasterki sera żółtego

    przyprawy: sól, pieprz, wegeta, zioła prowansalskie, oregano

    tłuszcz do smażenia

Naleśniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto razem wymieszać. Smażyć cieniutkie naleśniki.
  • warzywa 2. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, smażyć na tłuszczu, po chwili dodać sparzonego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora i poszatkowany koperek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, wegetą i ziołami.
  • smażenie naleśników 3. Ciepłe naleśniki nadziewać farszem, złożyć na połowę. Na wierzch ułożyć po dwa plasterki sera żółtego i smażyć do momentu jego roztopienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy