Naleśniki ruskie-alternatywa dla czasochłonnych pierożków:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:Podane składniki umieścić w misce,zmiksować.Ciasto powinno być lekko lejące,więc w razie potrzeby można dodać ciut mąki.Gotowe ciasto wlewać na rozgrzaną patelnię i smażyć na złoto z dwóch stron.Uwaga!ze względu na farsz naleśniki nie powinny być zbyt cienkie.
2.Farsz:Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy i tłuczemy.Studzimy.
3.Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju na lekko brązowy kolor.
4.Do potłuczonych ziemniaków dodajemy twaróg i usmażoną cebulę.Całość energicznie mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem tak,aby farsz nie był mdły.
5.Na usmażone naleśniki nakładamy gotowy farsz,rozsmarowujemy i składamy w trójkąty (dwa razy na pół).
6.Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju kładziemy przygotowane naleśniki i smażymy z dwóch stron na małym ogniu pod przykryciem.
7.Teraz pozostaje już tylko delektować się smakiem naszych ruskich naleśników:)
Komentarze