Naleśniki pszenno-żytnie z kaszą gryczaną i bigosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do farszu wykorzystałam bigos, do zimnego bigosu dodać kaszę gryczaną ugotowaną i blenderem trochę zmiksować
2.do dzbanka miksera wsypać mąki obie, cukier, sól, wlać mleko, olej i zmiksować, w trakcie dolewać gazowanej wody aby uzyskać dość rzadkie ciasto, przelać do pojemnika i odstawić na 30 minut
3.patelnia naleśnikarka 22 cm tylko raz posmarowana olejem i rozgrzana dobrze, wlać porcję ciasta i smażyć rumiane naleśniki
4.na letnich naleśnikach rozsmarować porcję farszu i zawijać w rulony
5.każdy naleśnik posmarować olejem rzepakowym, obsypać delikatnie tartą bułką, włożyć do urządzenia airfryer lub piekarnika i na termoobiegu w 200 C zapiekać około 10 minut, podawać można z barszczem
Komentarze