Naleśniki z bigosem

4.5 (145 ocen)

  • 15 min

Dostałam od mamy pyszny bigos, a jak to zazwyczaj bywa u rodzicielek porcja była za duża, jak dla zwykłego śmiertelnika. Nie lubię wyrzucać jedzenia, więc resztkę, która mi została, zawinęłam w słone naleśnikowe ciasto i spakowałam na wynos do pracy :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki
    - szklanka mleka
    - szklanka wody (najlepiej gazowanej)
    - łyżka oleju
    - szczypta soli
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - jajko

    + resztka bigosu ( po 1 łyżce na każdy naleśnik)
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Bigos

Naleśniki z bigosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy dokładnie i dajemy mu chwilę odpocząć. Następnie smażymy na patelni teflonowej cienkie placuszki, na każdym z nich układamy po łyżce bigosu i ciasno zwijamy (ja zwinęłam jak krokiety, ponieważ nie chciałam zgubić farszu w czasie transportu naleśników do pracy)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować