Naleśnik z maślakami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam robić naleśniki z różnym nadzieniem i udaję się łaczyć pyszne smaki które dają jeda smaczną część dnia ;)

  • 30 min

Składniki:


  • mleko 1l
    mąka 7-10łyżek
    2 jajka
    szczypta soli
    3 łyżki wody gazowanej
    maślaki
    2 cebulę
    parówki
    olej

Naleśnik z maślakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mleką mąkę jajka wodę i szczyptę soli mieszamy razem wby wyszło ciasto na naleśniki jeżeli jest za rzadkiedodajemy mąki aby zagęstniało na oleju smazymy cienkie placki naleśnikowe grzyby obieramy myjemy dokładnie groimy i gotujemy przez około 40-60minut potem smażymy z obraną i pokroioną cebulką na patelni mieszamy posypujemy szczyptą soli do smaku dokrajamy parówki i smażymy razem i układmy na każdym naleśniku nadzienie i zawijamy w kopertę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy