NADZIANE KOTLETY

0 (0 ocen)

Pyszne,faszerowane kotleciki.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 plastry bakłażana
    1 papryka czerwona
    10 dag pieczarek
    10 dag.sera żółtego
    sól
    przyprawa do gyrosa
    papryka słodka
    jajko i bułka do panierowania

Nadziane kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy,przyprawiamy.Bakłażnana przyprawiamy i obsmażamychwilkę na oleju,Pieczarki kroimy w grubą kostkę,przyprawiamy,smażamy na oleju,Paprykę kroimy w paski.Ser żółty ścieramy na tarce.Na każdym kawałku schabu,układamy bakłażana,paprykę pieczarki i posypujemy serem żółtym,składamy na pół,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w jajku i bułce tartej,smażymy na oleju na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy