musztardowe uda z górą kapusty

  • wyświetlono: 663 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

udka marynowane w musztardzie z surówką z kapusty pekińskiej

  • 60min

Składniki

jedno duże lub dwa małe udka z kurczaka
250 g kapusty pekińskiej
zielona cebulka
musztarda
sos sałatkowy

Sposób przygotowania przepisu:

musztardowe uda z górą kapusty

  • 1. Udka myjemy, nakłuwamy i nacieramy musztardą. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • 2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy udka (najlepiej użyć rusztu, ale jeżeli ktoś nie ma to można je położyć na folii aluminiowej). Pieczemy 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze około 15 minut (aż udka będą miękkie).
  • 3. Myjemy i szatkujemy kapustę, dodajemy posiekaną cebulkę i mieszamy z sosem sałatkowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

pierś z indyka

Dodane przez: 89blondyna89

Pierś z indyka w marynacie miodowo musztardowej

Dzięki tej marynacie mięso ma niesamowity...

musztardowy gulasz z łopatki

Dodane przez: klementynka

musztardowy gulasz z łopatki

Bardzo pożywne danie, idealne na...

pikantna karkówka z ziemniakami i surówką z marchewki

Dodane przez: adzia

Karkówka z glazurą musztardowo-miodową

Kotlet z pomysłem dla osób lubiących...

Dodane przez: KingaM4444

Uda lub pałeczki z kurczaka po tajsku

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

bigos z kiszonej kapusty

Dodane przez: Klaudia0318

Bigos z kiszonej kapusty

Nasz polski, najpyszniejszy bigos...

udka w marynacie

Dodane przez: zandero99

Udka z kurczaka w miodowo musztardowej marynacie

Te udka mają wyśmienity smak. Są...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE