Skrzydełka miodowo-musztardowe

4.86 (184 ocen)

Tak przyrządzone skrzydełka mają bardzo smaczny, słodko-kwaśny smak. Są przy tym kruche i lekko pikantne. Palce lizać!

Składniki:

  • 10-12 skrzydełek kurzych
    pół słoiczka musztardy rosyjskiej lub sarepskiej
    2 łyżki miodu
    pikantna przyprawa do kurczaka
    ziołowa przyprawa do kurczaka
    czosnek granulowany
    słodka papryka mielona
    4 łyżki oleju
    2 łyżki wody
    pomidorki, sałata i bazylia do dekoracji


Wystaw ocenę:

4.86 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotuj skrzydełka i inne składniki 1. Wymieszać musztardę, miód, olej i 2 łyżki wody. Lekko podgrzać i dodać wszystkie przyprawy. Wymieszać.
  • skrzydełka maczaj w marynacie 2. W marynacie maczać każde skrzydełko i układać w misce. Przykryć i odstawić na kilka godzin (a najlepiej na noc) do lodówki.
  • 3. Zamarynowane skrzydełka przełożyć do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 40 -50 minut, aż będą rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować