Skrzydełka miodowo-musztardowe

  • wyświetlono: 22957 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 1

Tak przyrządzone skrzydełka mają bardzo smaczny, słodko-kwaśny smak. Są przy tym kruche i lekko pikantne. Palce lizać!

IMG_1607 — kopia

Składniki

10-12 skrzydełek kurzych
pół słoiczka musztardy rosyjskiej lub sarepskiej
2 łyżki miodu
pikantna przyprawa do kurczaka
ziołowa przyprawa do kurczaka
czosnek granulowany
słodka papryka mielona
4 łyżki oleju
2 łyżki wody
pomidorki, sałata i bazylia do dekoracji


Sposób przygotowania przepisu:

Skrzydełka miodowo-musztardowe

  • przygotuj skrzydełka i inne składniki1. Wymieszać musztardę, miód, olej i 2 łyżki wody. Lekko podgrzać i dodać wszystkie przyprawy. Wymieszać.
  • skrzydełka maczaj w marynacie2. W marynacie maczać każde skrzydełko i układać w misce. Przykryć i odstawić na kilka godzin (a najlepiej na noc) do lodówki.
  • 3. Zamarynowane skrzydełka przełożyć do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 40 -50 minut, aż będą rumiane.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadskrzydełka kurze

Komentarze

Podobne przepisy

Musztardowe skrzydełka w panierce

Dodane przez: JustKuchcik

Musztardowe skrzydełka w panierce

Smaczny pomysł na obiad lub imprezową...

Miodowe skrzydełka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Miodowe skrzydełka

są super, polecam...

skrzydełka

Dodane przez: Anitka0804

Skrzydełka cytrynowo miodowe

Uwielbiam urozmaicać mięsa na różne...

Golonka musztardowo-miodowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Golonka musztardowo-miodowa

Danie, które z pewnością zadowoli...

Pałki miodowo-musztardowe

Dodane przez: Kloruś

Pałki miodowo-musztardowe

Soczyste, słodkawe i miękkie mięso...

Boczek miodowo-musztardowy

Dodane przez: joanna30

Boczek pieczony miodowo-musztardowy

Nie ma to jak domowy boczuś ;)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE