Muszle z tuńczykiem i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 40 min

pomysł na szybki obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
    2 kulki mozzarelli
    1 mała cebula
    1,5 szklanki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz,
    granulowany czosnek
    słodka papryka czerwona w proszku
    tarta mozzarella (dowolna ilość)
    pół paczki makaronu muszle

Muszle z tuńczykiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączamy z oleju i jeśli jest w dużych kawałkach to dzielimy je na mniejsze. Mozzarellę kroimy w kostkę, podobnie cebulę. Wszystkie składniki mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
    Makaron gotujemy na półtwardo, przelewamy zimną wodą i wypełniamy farszem; układamy w naczyniu do zapiekania.
  • 2. Przecier rozgrzewamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem - zalewamy muszle. Całość posypujemy tartą mozzarellą. Zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut. I gotowe :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy