Muszle nadziewane szparagami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Przepłukać zimną wodą.
2.Na oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pokrojoną w drobne paseczki pierś.
3.Szparagi obrać, pokroić w plasterki dodać na patelnię.
4.Po 5 minutach całość zalać śmietaną i winem, dodać bazylię i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem, gotować 5 minut na średnim ogniu.
5.Farsz lekko przestudzić, dodać pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę (ewentualnie starta na tarce z dużymi oczkami), dobrze wymieszać, wypełnić farszem muszle.
6.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, układać nadziane farszem muszle, posypać parmezanem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni ok 25 minut.
Porady
Potrawę należy dobrze doprawić aby nie była mdła, można podawać z ketchupem lub lekką sałatką.
Komentarze