Muszle nadziewane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrobiłam je dla mego chłopaka i były bardzo smaczne.

Składniki:

  • ● 1/2 op. makaronu muszle (20 sztuk)
    ● 1/2 op. mrożonego szpinaku
    ● 1 kulka mozzarelli
    ● mały jogurt naturalny
    ● 100 g startego żółtego sera
    ● 20 plastrów szynki
    ● 6 marchewek
    ● 7 różyczek brokuła.
    Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego
    ● 2 łyżki majonezu
    ● szczypta ziół prowansalskich

Muszle nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane muszle studzimy.
    Gotujemy warzywa.
  • 2. Szpinak z jogurtem gotujemy
    ok. 10 minut, dodajemy
    mozzarellę, a gdy się rozpuści,
    muszle napełniamy nadzieniem.
    Posypujemy serem,
    owijamy szynką i nabijamy na
    wykałaczkę.
  • 3. Pieczemy na blasze 15 minut
    w 160 °C. Podajemy
    z warzywami i sosem z jogurtu,
    majonezu i ziół.

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy