Muszle makaronowe z farszem serowo - ziołowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

To danie jest pyszne i zdrowe . Biały ser jest źródłem białka , a przyprawy nadają potrawie wyrazisty smak .

  • 50 min

Składniki:

  • 16 makaronów muszle ( duże )
    25 dag chudego twarogu
    25 g sera topionego z ziołami
    5 plastrów wędliny
    6 pieczarek
    4 plastry żółtego sera
    bazylia , oregano , czosnek granulowany , sól , pieprz ziołowy
    1 łyżka serka gruboziarnistego
    odrobina świeżego szczypiorku

Muszle makaronowe z farszem serowo - ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser twaróg ,serek gruboziarnisty oraz topiony ucieramy na gładko , dodajemy zioła (wg. uznania , ale dosyć dużo ) i przyprawy . Pieczarki kroimy w cienkie plastry i dusimy . Ostudzone dodajemy do farszu serowego . Szynkę kroimy w kosteczkę i dodajemy do sera . Farsz dokładnie łączymy .
  • 2. Muszle makaronowe gotujemy al dente .
  • 3. Wystudzone muszle nadziewamy farszem , kładziemy na blachę i dajemy na wierzch ser żółty . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 25 min .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy