Mus czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Słodki prezent dla mojej rodziny :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
    1 tabliczka czekolady białej
    200 ml bitej śmietany
    4 jajka
    4 łyżki masła

Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oba rodzaje czekolady połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej, do każdej dodać po 2 łyżki masła i mieszać, aż się rozpuści. Ubić bitą śmietanę. Do przestudzonej czekolady dodać po 2 żółtka, wymieszać. Każdą połączyć z połową bitą śmietany. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać po połowie do każdej masy, delikatnie wymieszać. Do pucharków nałożyć na przemian mus z białej i mlecznej czekolady. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki.

Porady

Rozpuścić dżem i polać wierzch deseru. Jednak mus jest wystarczająco słodki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy