muffiny bananowo-czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealne dla smakoszy czekoladowych ciast

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 jajko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 łyżki soli
    1/3 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 sztuki bananów
    1 czekoloda 100gr

Muffiny bananowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogólnie zasada jest taka, mokre mieszamy ze sobą w jednej misce, suche w drugiej, a następnie dodajemy jedno do drugiego. Mieszamy żeby nie było grudek, na końcu dodajemy posiekane banany i czekoladę. Piekarnik musi być nagrzany do 200 stopni, gotowe ciasto przekładamy do foremek silikonowych pieczemy ok 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy