Muffinki podwójnie krówkowe

0 (0 ocen)

Nie są to może miss wśród muffinek, bo nie zachwycają wyglądem i forma, ale musicie uwierzyć mi na słowo, że są pyszne:). Mocno słodkie i mocno krówkowe, wręcz rozpływają się w ustach a co najważniejsze - są banalne w przygotowaniu. Przepis na 12 babeczek.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    15 krówek
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki oleju
    1 jajko L
    1 puszka masy krówkowej, u mnie czekoladowa

Muffinki podwójnie krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dwóch osobnych naczyniach łączymy ze sobą składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, cukier, posiekane drobno krówki) i mokre (mleko, olej, jajko). Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia mas.
  • 2. Do foremek na muffinki wykładamy: łyżkę ciasta, łyżkę masy krówkowej, ponownie łyżkę ciasta.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy