Morszczuk z serem żółtym w ziołach

0 (0 ocen)

Pyszna rybka, szybka w przyrządzeniu na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 3 płaty morszczuka
    6 plasterków sera żółtego
    2 jajka
    mąka pszenna i bułka tarta do panierki
    sól i zioła prowansalskie do smaku
    tłuszcz do smażenia

Morszczuk z serem żółtym w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy płat morszczuka przeciąć na połowę, osolić i posypać ziołami prowansalskimi.
  • panierowanie 2. Jajka rozbełtać, każdy plasterek sera najpierw zamoczyć w jajku, położyć na płat ryby i opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Postąpić tak z każdymi płatami ryby.
  • smażenie 3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć opanierowane ryby, dodać tłuszcz i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy