Morszczuk z pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lubię dania, które szybko się przygotowuje i zawsze wychodzą.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z morszczuka bez skóry: 1 sztuka
    - pesto genovese: 2 łyżeczki
    - prażone pestki słonecznika: 1 łyżeczka
    - szpinak mrożony (porcja): 2 sztuki
    - białko jajka: 1 sztuka
    - rzeżucha: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - cukier: 1 łyżeczka

Morszczuk z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet ryby rozmrażamy i solimy. Nacieramy pesto z każdej strony. Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Układamy szpinak na filecie ryby i zawijamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150 C na 20 minut. Wyjmujemy i posypujemy pestkami dyni.
  • 2. Białko ubijamy na sztywną pianę w trakcie dosypując cukier. Nakładamy na rybę i wstawiamy do piekarnika na kolejne 20 minut. Trzeba patrzeć kiedy białko zacznie brązowieć. Wyjmujemy i dekorujemy listkami rzeżuchy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy