50dkg.mięsa mielonego
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów bez skórki
3 ząbki czosnku
1 cebula
bazylia suszona
vegeta
chilii
SOS CZOSNKOWY:
6-8 ząbków czosnku
4 łyżki majonezu (u mnie kielecki)
4 łyżki jogurtu naturalnego
vegeta
CIASTO NALEŚNIKOWE:
2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
woda ( do uzyskania odpowiedniej konsystencji)około 1/2 szklanki
2 jajka
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania przepisu:
Moje Burito
1.
Mięso przesmażam na patelni bez dodatku tłuszczu dodaję przyprawy i smażę jeszcze jakieś 10-15min.
Pomidory blenderuję i dolewam do mięsa podduszam i na koniec dodaje odsączoną kukurydze i fasolę mieszam.
Farsz nakładam na ciepłe naleśniki(żeby nie pękały)i zawijam jak krokiety tylko nieco lużniej
Podsmażam na odrobinie oleju i podaje gorące z sosem czosnkowym.
SOS:
Czosnek,majonez ,jogurt i vegetę blenderuję na gładko
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze