Młode ziemniaki z marynowanymi gruszkami i fasolką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Do kotleta w panierce serowej najlepiej pasuje sałatka z młodych ziemniaków z marynowanymi gruszkami i fasolką. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-6 młodych ziemniaków
    gruszki marynowane
    100 g fasolki szparagowej zielonej ( u mnie mrożona )
    1/2 cebuli czerwonej
    oliwa z oliwek
    marynata z gruszek
    pieprz czarny świeżo mielony
    posiekana natka pietruszki
    sól do smaku

    Można dodać ser pleśniowy.

Młode ziemniaki z marynowanymi gruszkami i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru.
    Młode ziemniaki namoczyć, oskrobać, wypłukać i ugotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do salaterki. Dodać fasolkę i pokrojone na mniejsze kawałki gruszki. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, Jeszcze oliwa z oliwek, marynata gruszkowa, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Oprószyć posiekaną natką pietruszki, wymieszać. Zajadać.
    Smacznego.

Porady

Zamiast zielonej fasolki szparagowej można dodać zielone szparagi. Jeśli będzie to samodzielne danie, można dodać sera pleśniowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy